Guvernul Ciolacu a adoptat facilităţile de transport pentru elevi și studenţi. Acestea cresc de la 50% la 90%

de Madalina PETRESCU Vineri, 08 Septembrie 2023 200
Premierul Marcel Ciolacu a decis creșterea facilităților fiscale pentru transportul elevilor și studenților, de la 50% cât este în prezent, la 90%. Proiectul a fost aprobat în ședința de guvern de vineri dimineață.

Elevii din învățământul de stat și privat vor beneficia de gratuitate la transportul public, în care sunt incluse metroul, trenul și transportul naval, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

„Adoptăm astăzi şi proiecte de hotărâri de guvern prin care facilităţile de transport pentru studenţi cresc de la 50% la 90%”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a adăugat că vor fi acordate reduceri şi pentru românii înscrişi la instituţii de învăţământ din străinătate.

“Acordăm pentru prima dată reducere și pentru cetățenii români înscriși la instituții de învățământ din străinătate, la forma de învățământ cu frecvență, pentru elevi. Doamna ministru a venit să simplificăm modalitatea prin care se acordă gratuitatea și, de asemenea, extindem lista de beneficiari”, a declarat premierul.

„S-a introdus o nouă categorie de beneficiari la gratuitatea pentru transport, și anume elevii din școlile înscrise în registrul special al unităților de învățământ preuniversitar care funcționează după un curriculum străin”, a spus Ligia Deca.

Ministrul Educației a precizat că începând din acest an școlar vor avea gratuitate la transport și elevii cu domiciliul în județul Ilfov care învață la București. Ei se vor putea folosi gratuit metroul.

„Pentru transportul feroviar, operatorii de transport vor emite titluri de călătorie gratuite pentru toate categoriile de tren pentru clasa a II-a pe tot parcursul anului școlar”, a spus Ligia Deca.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei