Heineken pentru Comunități: Finanțare pentru proiecte civice în Constanța

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 16 Aprilie 2014 313
Educația, protecția mediului, să-nătatea, cultura sau turismul sunt lucrurile pe care intenționează să le promoveze Heineken pentru Co-munități, un proiect implementat de compania Heineken. După cum îi spune și numele, acesta urmează să se desfășoare în orașele Constanța, Craiova, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc și în apropierea lor, pe o rază de 15 km. Concret, vor fi susținute financiar acele proiecte menite să aducă o contribuție importantă comunității locale. 

Tocmai în acest scop, Asociația CSR Nest ("Cuibul de responsa-bilitate socială") a organizat ieri, la Constanța, o dezbatere cu presa, menită să scoată în evidență domeniile unde este nevoie să intervină prin astfel de proiecte. 

"Căutăm să aflăm trei - patru proiecte pentru fiecare oraș, care să se încadreze în liniile deschise pentru finanțare. Practic, noi vrem să venim în comunitate și să consultăm comunitatea pentru a identifica liniile de finanțare pentru ca să se depună aplicațiile. Programul va fi lansat luna viitoare, după ce vor fi terminate con-sultările și se va face o centralizare", a explicat Sergiu Sebesi, pre-ședintele Asociației CST Nest. 

În urma discuțiilor, au fost reliefate probleme în ce privește potențialul turistic nepromovat, cum ar fi siturile istorice din apropierea Constanței, educația culturală și educația civică pentru copii și tineri, responsabilizarea socială a companiilor, educația pentru sănătate și deprin-deri și abilități de viață. 

"Obiectivele noas-tre sunt de a oferi asistență pe peri-oada implementării programelor, cu sco-pul de a obține un grad ridicat de relevanță a acestora pentru co-munitatea respectivă, urmărirea obținerii unui impact cât mai ridicat al programelor finanțate în rândul comunităților în care acestea se desfășoară și sprijinirea acelor proiecte cu un potențial semnificativ de sustenabilitate pe termen mediu și lung", a mai explicat președintele CSR Nest.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei