Încep controalele pe litoral. S-a lansat Comandamentul Sezon Estival 2024

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 27 Iunie 2024 137
În cursul acestei săptămâni, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanţa, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2024”, în cadrul căruia vor acționa echipe de control alcătuite din 22 de inspectori. Acestea vor fi organizate în cinci serii succesive de câte două săptămâni, pentru menținerea dezideratului „0 toxiinfecții alimentare”. Verificările vor fi realizate în perioada 25 iunie- 1 septembrie. Activitatea de control se va desfășura pe şase zone de interes turistic şi agrement de pe litoralul Mării Negre, începând cu localitatea Vadu, până în localitatea Vama Veche, astfel: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, incluzând Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol și Mangalia.
Potrivit reprezentanţilor ANSVSA, echipele de control vor avea sprijinul autolaboratorului și a laboratorului sanitar veterinar şi pentru siguranța alimentelor DSVSA Constanța. În principiu, se urmărește ca probele prelevate din materii prime, produse finite și testele de sanitație să fie analizate în cel mai scurt timp.
De asemenea, pe toată perioada desfășurării activității Comandamentului Sezon Estival 2024, inspectorii vor colabora și vor acționa împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de inspecție și control. În acelaşi timp, oamenilor li se pune la dispoziţie şi numărul telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei