Indemnizația de șomaj intră direct pe card

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 04 Decembrie 2015 207
Șomerii constănțeni primesc indemnizația de șomaj pe card. Acest lucru este posibil în urma implementării de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a unui proiect strategic a cărui finalitate este un sistem modern de plată a indemnizației de șomaj.
Astfel, șomerii indemnizați își pot ridica banii de la orice bancomat cu ajutorul unui card, iar munca lucrătorilor Agenției de Ocupare a Forței de Muncă este eficientizată. StartPrepaid este un sistem informatic pentru Cardul Prepaid.
"Unul dintre avantajele sistemului informatic pentru Cardul Prepaid constă în faptul că solicitantul cardului nu trebuie să interacționeze cu banca emițătoare de carduri. Întregul suport tehnologic este oferit de unitățile teritoriale de ocupare a forței de muncă. De asemenea, se va oferi consultanță tuturor structurilor Serviciului Public de Ocupare în furnizarea acestui tip de service, centrul de suport funcționând 24 de ore pe zi", a declarat Constantin Georgescu, managerul de proiect.
Intitulat "Acțiunea: Prepaid! - Soluție de reformare și modernizare a Serviciului Public de Ocupare", proiectul susține introducerea de activități complementare celor pe care le desfășoară Serviciul Public de Ocupare. Este vorba despre modernizarea SPO, mutarea centrului de greutate a serviciilor cât mai aproape de domiciliul clienților, acțiunea în rețele de actori sociali relevanți pentru stimularea ocupării, asistarea metodică atât a personalului SPO, cât și a clienților în schimbarea atitudinii și nivelului de deprinderi necesare acțiunii pe piața muncii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei