Informare de la ANM! Cod galben de averse în 17 judeţe şi ploi în întreaga ţară

de Alina DRACOPOL Marţi, 28 Mai 2024 798
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de averse în zone din 17 judeţe, valabilă până miercuri după-amiaza, şi o informare de ploi care va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării până joi seara.
Conform prognozei de specialitate, în perioada 28 mai, ora 16:00 - 29 mai, ora 16:00, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpaţii Orientali şi jumătatea de est a Carpaţilor Meridionali vor fi perioade cu averse şi cu caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25 - 30 litri/mp şi pe alocuri de peste 40 - 50 litri/mp.

Judeţele aflate în totalitate sub Cod galben de averse sunt: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Covasna, iar cele afectate doar parţial: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.
De asemenea, în intervalul 28 mai, ora 10:00 - 30 mai, ora 20:00, aria ploilor va fi în extindere treptată şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15 - 25 litri/mp şi pe alocuri de peste 40 litri/mp.
În Bucureşti, în acelaşi interval orar, vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, posibil moderate cantitativ (10 - 15 litri/mp), însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 22 - 24 de grade, iar cele minime de 10 - 13 grade Celsius. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei