INS/ Din ce în ce mai puține locuri de muncă

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 29 August 2012 187
A început să scadă numărul de locuri de muncă disponibile. Potrivit datelor strânse de Institutul Național de Statistică, în trimestrul al doilea al lui 2012, rata locurilor de muncă vacante a fost de 0,59%, în scădere cu  0,02% față de trimestrul precedent. Comparativ cu același trimestru al anului 2011, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,09 puncte procentuale.
Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 24.700, în scădere cu 300 locuri de muncă vacante față de trimestrul anterior. În comparație cu trimestrul similar al anului 2011, numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 3.000.
În trimestrul al doilea, cele mai multe locurilor de muncă disponibile s-au înregistrat în domeniul administrației publice (1,15%), în intermedieri financiare și asigurări (1,05%), respectiv distribuția apei;  salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare (1,02%).
La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit activitățile de producție și furnizare de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (0,05%), respectiv cele din industria extractivă (0,10%).
Ca și în trimestrul precedent, în industria prelucrătoare s-a concentrat aproape o treime (7,8 mii locuri vacante) din numărul total al locurilor de muncă vacante, iar rata a luat valoarea de 0,77%. Peste 11% din totalul locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administrația publică și în sănătate și asistență socială (2,8 mii locuri vacante fiecare în parte), iar împreună cu activitatea de învățământ (0,6 mii locuri vacante), sectorul bugetar a însumat puțin peste o pătrime (25,1%) din numărul total al locurilor de muncă vacante.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei