Îți construiești casă? Ai nevoie de supervizarea unui diriginte de șantier

de Andreea NĂSTASE Luni, 10 August 2015 412
De la sfârșitul acestei luni, toate persoanele care vor să-și construiască locuințe, inclusiv la țară, vor fi nevoite să angajeze un diriginte de șantier care să ateste calitatea lucrărilor, potrivit Legii nr.177/2015 privind calitatea în construcții.
Concret, și cei care construiesc case la țară sau care fac modifi-cări la construcțiile deja existente vor fi obligați să angajeze diriginți de șantier autorizați, chiar dacă vor avea o construcție fără etaj.
Proiectele tehnice vor fi controlate, înainte de a fi folosite, de către verificatori atestați în acest sens, potrivit aceleiași legi. Verificatorii vor trebui neapărat să fie alte persoane în afară de cele care au întocmit proiectele.
Actul normativ se va aplica efectiv după 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică din 31 august.
Cei care nu vor proceda în acest fel vor risca să primească amenzi de până la 10.000 de lei.
Taguri

Comentează știrea

Andrei
12 octombrie 2015
Diriginte de santier

Persoana fizica autorizata pentru servicii de :Dirigentie de Santier , Expertiza / Consultanta in Constructii ,Intocmire Carti Tehnice pentru Receptii Asigur prezenta pe santier la fazele determinante,la urmarirea si verificarea corectitudinii desfasurarii executiei lucrarilor . Contact : [email protected]

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei