Lume multă la Festivalul borşului lipovenesc din Jurilovca

de Madalina PETRESCU Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 651
Festivalul borşului lipovenesc, organizat de Primăria comunei Jurilovca, are pregătite 12 de tone de peşte pentru cei peste 150.000 de vizitatori pe care-i aşteaptă în acest sfârşit de săptămână, turiştii fiind invitaţi şi în singura insulă instagramabilă amenajată până acum în România.

Evenimentul a început în jurul orei 10,30, atunci când s-au aprins focurile sub cele 56 de ceaune pregătite de 40 de pescari din comunitate.

“Avem 12 tone de peşte. Cu cât ai mai mult peşte cu atât borşul e mai bun. Avem borş pentru 50.000 de porţii. Peştele e prins în Razelm, avem singer, crap, caras, plătică, tot ce se prinde în complex", a declarat pentru Agerpres unul dintre pescarii bucătari, Ştefan Pimon.

Primele porţii de borş de peşte au fost oferite vizitatorilor în jurul orei 12,00, în timpul repetiţiilor făcute de Taraful de la Clejani.

"Îmi place aici, avem prieteni şi de fiecare dată când am venit să cântăm în zona mării, am fost fericit, pentru că e cald, oamenii sunt frumoşi, mâncarea e bună. Sunetul a ieşit impecabil. Avem un program special. Venim cu muzică din vremea lui Anton Pann, avem şi instrumente tradiţionale pe care noi le readucem în scenă, un program de muzică autentică românească, marca taraful de la Clejani. La ora 19,30, o să iasă scântei din toată podina asta de aici, chiar dacă e ciment", a afirmat Ioniţă de la Clejani.

Pe lângă borşul de peşte şi recitalurile susţinute de ansamblurile din localitate, foarte apreciată de vizitatorii de toate vârstele este şi insula instagramabilă, prima din România de acest fel.

Seara va continua cu recitaluri susținute de Radu Captari, Viorica şi Ioniţă de la Clejani, Goran Bregovici cu Wedding and Funeral Band. Prima zi a festivalului se va încheia la ora 22,30 cu un foc de artificii.

Duminică, între orele 12,00 şi 14,00, vor urca pe scenă ansambluri folclorice din judeţ, iar la ora 14,00 va concerta Fuego. Festivalul borşului lipovenesc se va încheia duminică seara cu recitalurile semnate de Nicolae Voiculeţ, Theo Rose şi Loredana, dar şi cu un nou foc de artificii.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei