Marcel Ciolacu, declaraţii despre majorarea pensiilor

de Alina DRACOPOL Joi, 08 Septembrie 2022 196
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, în legătură cu propunerea de majorare a pensiilor anunţată de ministrul Muncii, că el şi premierul Nicolae Ciucă văd necesitatea de a fi pensiile majorate, însă nu au înaintat niciun procent în acest sens, în timp ce prim-ministrul a menţionat că este vorba despre o decizie responsabilă şi nu trebuie lansate cifre care nu se susţin pe date din buget.
"Important e că atât eu, cât şi domnul prim-ministru vedem această necesitate de a fi pensiile majorate. Mai mult, cred că ar trebui, domnule prim-ministru, primul an de mult timp, să începem discuţia şi să intrăm cu legea bugetului în Parlament din luna noiembrie, odată cu a doua rectificare, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate şi predictibilitate şi vom veni, sunt ferm convins, cu toate aceste lucruri", a afirmat Ciolacu într-o declaraţie de presă susţinută împreună cu premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, în legătură cu majorarea pensiilor.

Întrebați de procentele de majorare a pensiilor înaintate în spațiul public, Ciolacu a răspuns: "Nici eu, nici domnul prim-ministru nu am înaintat niciun procent. Asta nu înseamnă că nu cunoaștem cine a înaintat. Decizia, totuși, o să fie la domnul prim ministru, la mine, cât și la domnul Kelemen Hunor, co-președinții acestei Coaliții".

Premierul Nicolae Ciucă a spus că proiectul bugetului pe 2023 urmează să fie înaintat în noiembrie spre aprobare Parlamentului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei