Mare atenție când luați această pastilă! Va poate pune sănătatea în pericol

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Luni, 24 Octombrie 2022 673
Doctor Mihai Craiu a lansat un avertisment pentru românii care utilizează această pastilă, fără prescripție medicală. În ciuda popularității sale, poate fi periculoasă pentru sănătatea copiilor, potrivit Capital

Mare atenție când luați această pastilă! Va poate pune sănătatea în pericol. Ce spun medicii?
Dr. Mihai Craiu subliniază că paracetamolul poate fi periculos atunci când părinții îl administrează copiilor fără prescripție medicală. Potrivit specialistului, doza și modul de administrare sunt esențiale.
„Colegul meu, domnul doctor Egri, face o foarte pertinentă atenționare. Paracetamolul, la sugarul mic și la copil în general trebuie dat corect. Atât doza cât și modul de administrare fiind esențiale.
Și trebuie spus că nici paracetamolul și nici alt medicament destinat combaterii febrei nu vindecă boala acută ce produce febră. Deci administrarea preventivă a paracetamolului la un copil răcit, dar afebril, nu are nici un efect pozitiv ci doar posibile efecte toxice.
Paracetamolul supradozat este foarte toxic! În Australia sunt cam 50 de decese anual din această cauză”, a declarat dr. Mihai Craiu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei