Micii cercetători, în vizită la Institutul "Grigore Antipa"

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 16 Aprilie 2016 286
Săptămâna viitoare, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" Constanța își deschide din nou porțile pentru a fi vizitat de elevii școlilor constănțene.
"Activitatea institutului și principalele noastre preocupări vor fi prezentate pe înțelesul elevilor, pentru a le atrage atenția asupra nevoii de protejare a mediului marin. Practic, scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari sau elevi, dar și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate", explică directorul general al institutului, dr. ing. Simion Nicolaev.
Inițiativa INCDM@SCHOOL este dedicată activităților educative extra-curriculare și extrașcolare, în cadrul programului Școala "Altfel": Să știi mai multe, să fii mai bun, și este organizată în colaborare cu Asociația Balcanică de Mediu (B.EN.A.) și Asociația Europeană de Mediu (AEM).
În 2016, activitățile din cadrul INCDM se desfășoară sub titulatura "Săptămâna Micului Cercetător", având ca obiectiv stimularea curiozității, a simțului critic și a dorinței de cunoaștere a elevilor. Se va pune accentul pe dialogul interactiv și implicarea elevilor în discuții, pentru a crește gradul de conștientizare a problematicilor ce țin de protecția mediului, în general, și de poluarea mediului marin, în mod special.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei