Mobilizaţi-vă! Se caută donatori de sânge în localitatea 23 August

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 26 Octombrie 2023 1744
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa vă invită sâmbătă, 28 octombrie, între orele 8.30-13.30, să donaţi sânge la sala de sport din localitatea 23 August. „Solicitările de sânge şi componente sanguine ale spitalelor din judeţ şi din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor se menţine în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi, au nevoie de tratament transfuzional şi fără ajutorul donatorilor nu li se poate asigura acest tratament”, a declarat şeful CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă. Solicitarea vine în contextul în care cantitățile de sânge și componente sanguine ale spitalelor din întreaga ţară sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.
Ca şi până acum, pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Cadrele medicale precizează că este nevoie de donatori din toate grupele de sânge. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei