Noi parcări de reședință pe locul fostelor garaje, la Mangalia

de Mircea GHIȚĂ Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 386
Primăria Mangalia execută, în această perioadă, noi lucrări de amenajare a parcărilor de reședință, pe străzile T.S. Săveanu și Albatros. În prezent, intervențiile au loc pe strada Albatros, în spatele blocurilor 102 – 104 și A1, A2. Ulterior, potrivit autorităților locale, acest cartier va avea o suprafață generoasă cu locuri de parcare, amenajate corespunzător.
„Astăzi (n.r. – vineri, 13 ianuarie) m-am întâlnit cu locatarii blocurilor din acest cartier, pentru a discuta despre locurile de parcare, amenajarea spațiilor verzi și alte intervenții din teren, așa cum am făcut de fiecare dată când am amenajat o nouă parcare pe locul fostelor garaje”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu.
Pentru celelalte parcări cuprinse în planul de sistematizare, respectiv la bl. B2, B3, F2, E1, lucrările vor începe după ce terenul va fi liber de sarcini.
„O întâlnire similară va avea loc și cu locuitorii din această zonă, pentru că unii au ocupat domeniul public fără forme legale, iar acum terenul trebuie eliberat pentru parcări și amenajările peisagistice pe străzile adiacente”, a mai explicat edilul Cristian Radu.
Conform proiectelor de sistematizare, în ultima perioadă, au fost finalizate mai multe parcări de reședință, prevăzute cu platformă betonată, spații verzi și iluminat ambiental. O astfel de parcare cu 35 de locuri este situată pe strada Portului, în vecinătatea unui supermarket, iar o altă parcare cu 16 locuri, pe strada Sirenei, la intersecția cu str. Albatros. În perioada imediat următoare, alte locuri de parcare vor fi amenajate pe strada Petru Maior, lângă Școala Gimnazială „Sfântul Andrei”, unde va fi edificat și un loc de joacă. Tot în această perioadă, continuă proiectul de amenajare a parcărilor de reședință pe locul fostelor garaje și consolidarea zidului de sprijin care stabilizează fundația gardurilor de delimitare a parcării publice de reședință, aferentă blocurilor MG23 – MG33, de pe bulevardul Callatis.
„Toate aceste proiecte au fost concepute pe mai multe zone de sistematizare, dorind ca fiecare cartier al orașului să dețină parcări de reședință, locuri de joacă, amenajări peisagistice și spații verzi. Pe această cale, ne cerem încă o dată scuze pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor și rog cetățenii Mangaliei să aibă grijă de modernizarea urbană”, a mai declarat primarul.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei