Noua fobie a tinerilor, teama de a răspunde la telefon

de Petruta RIDICHE Joi, 04 Ianuarie 2024 237
În rândul tinerilor din generația Z a apărut un nou tip de anxietate, care explică tendința acestora de a comunica în mare parte prin intermediul mesajelor. Este vorba despre telefobie sau teama de a răspunde la telefon. Iată cum explică specialiştii noul trend şi ce remedii există pentru ca o conversație telefonică să nu mai fie un chin sau motiv de nelinişte.
Sunetul unui telefon poate provoca până și atacuri de panică. Conform psihologilor, persoana afectată are palpitaţii simte greaţă şi respiră cu dificultate.
Prima reacţie a persoanelor care au dezvoltat o fobie atunci când le sună telefonul este să refuze să răspundă. Mai întâi, mulți caută pe Internet să vadă dacă numărul e sigur, iar după, sună ei înapoi sau trimit un mesaj.
Cei mai afectaţi sunt tinerii din generaţia Z, care au crescut în epoca Internetului şi a reţelelor de socializare. În acest context, teama de conversația telefonică face mulți tineri să apeleze la metode de terapie. Vestea bună însă este că frica poate fi învinsă. Telefobia poate fi şi un semn de anxietate socială.
„Emoțiile asociate cu vorbitul la telefon sunt tratate prin terapia de vorbire, exerciții de expunere graduală și de provocare frecventă a unor situații posibile pentru a reduce anxietatea, sigur acompaniat de exerciții de relaxare”, susține psihologul Keren Rosner.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei