Nu ai plătit încă taxa pentru locul de parcare? Termenul limită este 31 martie!

de Petruta RIDICHE Miercuri, 20 Martie 2024 214
Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța face noi precizări pentru contribuabili. Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 339/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2024, taxa de rezervare a locului de parcare este anuală și se achită integral până la data de 31 martie, inclusiv. De asemenea, taxa de întreținere a cimitirelor are ca termen de achitare data de 31 martie, inclusiv.
Totodată, impozitele și taxele al căror cuantum anual este de până la 50 de lei inclusiv, se plătesc integral până la primul termen scadent, respectiv 31 martie, inclusiv. Este una dintre prevederile Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Având în vedere faptul că, data de 31 martie este zi nelucrătoare, termenul scadent se prelungește până la sfârșitul primei zile de lucru, următoare termenului scadent, respectiv data de 1 aprilie.
Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța le reamintesc contribuabililor să achite integral sumele datorate bugetului local, până la data de 1 aprilie 2024, inclusiv, pentru a beneficia de 10% bonificație pentru persoanele fizice sau 5% bonificație pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren și impozitului pe mijloace de transport. Acestea pot fi plătite și online, pentru a economisi timp, pe site-ul web al SPIT Constanța.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei