O parte dintre cabinetele medicale şcolare, reabilitate. Ce facem cu personalul?

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 15 Februarie 2024 213
La ora actuală, în unităţile de învăţământ din municipiul Constanţa funcţionează 74 de cabinete de medicină generală (71 în școli, licee și grădinițe cu program prelungit) și 14 cabinete stomatologice (13 in învățământul preuniversitar și unul la Universitatea „Ovidius”).
Fiecărui cabinet medical îi sunt arondate mai multe unități de învățământ, astfel încât toți copiii să aibă acces la consultații și tratamente gratuite. În ultimii ani, acestea au început a fi reabilitate, astfel că o parte din ele sunt dotate acum cu aparatură de ultimă generație. Potrivit reprezentanţilor Direcției Generale de Asistență Socială (DGAS) Constanța, în aceste cabinete școlare, copiii beneficiază de îngrijiri medicale pentru afecțiuni curente, de consultații medicale la cerere sau de eliberarea de bilete de trimitere și de rețete medicale.
De asemenea, cadrele medicale evaluează starea de sănătate a preșcolarilor, elevilor și studenților cu monitorizarea celor cu afecțiuni cronice, asigură menținerea stării de sănătate individuală și colectivă prin imunizări, în situații epidemiologice speciale, triaj epidemiologic după fiecare vacanță școlară etc. Ne bucurăm că aceste cabinete pentru copii au fost reabilitate. Ce se întâmplă, însă, cu partea de personal, în condiţiile în care, în anul şcolar 2023-2024, avem în reţeaua de medicină şcolară numai 15 medici, cărora li se adaugă 71 de asistente medicale (67 în preuniversitar și patru la studenţi)? Va fi suplimentat numărul angajaților din sistem?
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei