Oportunități de angajare și formare profesională la Bursa Locurilor de Muncă din Constanța

de Andreea ANDRONACHE Sâmbătă, 18 Mai 2024 489
Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța a organizat Bursa Locurilor de Muncă, pe 17 mai, la Universitatea Maritimă din Constanța. La eveniment au participat 35 de agenți economici care au pus la dispoziția cetățenilor județului Constanța, aflați în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să își schimbe locul de muncă, peste 1.000 de posibilități de angajare în domenii precum HoReCa, construcții civile, construcții navale.

În cadrul evenimentului avem două standuri, cel de cursuri de formare profesională, prin care facem cunoscute serviciile noastre gratuite de calificare și recalificare a persoanelor aflate în șomaj, precum și un stand de promovare a economiei sociale, un element nou în legislația noastră”, a declarat Adelina Vlad, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța.


Constănțenii au putut găsi o gamă largă de companii care au pus la dispoziția celor interesați o varietate de oportunități de angajare. Domeniile au fost diverse, iar participanții au avut de unde alege: inginerie, turism, armată, IT, economie, transporturi, servicii.
La eveniment au fost prezenți cetățeni ucraineni, dornici să își găsească un loc de muncă, sprijiniți de ONG-uri, dar și deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă, care, în scurt timp, vor fi eliberați și vor avea nevoie să muncească pentru a avea un trai decent.
Bursa a prezentat interes pentru 259 de participanți, 26 au fost angajați, iar 70 au fost selectați în vederea angajării. Domeniul HoReCa, dar și cel al serviciilor au fost cele mai căutate. Cameristă, asistent manager, muncitor necalificat, șofer, recepționer, inginer nave și lăcătuș mecanic sunt meseriile care au prezentat cel mai mare interes pentru participanți.
Aceștia au putut beneficia, de asemenea, de informații despre piața muncii din Constanța, dar și de sfaturi de la specialiștii în carieră pentru redactarea CV-ului și pregătirea pentru interviuri.
Constănțenii au avut posibilitatea de a alege să devină angajați în cadrul Șantierului Naval Constanța, cu o varietate largă de oportunități.

„Noi căutăm în special muncitori calificați, dar și necalificați pe care îi calificăm la locul de muncă: lăcătuș pentru construcții nave, sudori, tubulatori, electricieni, vopsitor industrial, ingineri nave”, a declarat pentru „Cuget Liber” Corneliu Călin, director în cadrul Șantierului Naval Constanța.
Pe de altă parte, la Bursa locurilor de Muncă, anul acesta au participat și reprezentanții Centrului Militar Zonal Constanța, care le-au prezentat viitorilor candidați graficul de desfășurare a activităților de recrutare și selecție pentru învățământul postliceal militar, dar și reprezentanții CT BUS. Societatea de transport public caută să angajeze conducători auto, mecanici auto, electricieni auto, electroniști auto, dar și zugrav, inginer și contabil șef.
Un tânăr a ales să vină împreună cu mama lui la Bursa Locurilor de Muncă pentru a reuși să o îndrume către un loc de muncă potrivit.

„Am venit împreună cu mama, vreau să o ajut să își găsească un loc nou de muncă și am considerat că aceasta este varianta cea mai bună, să sperăm acum că vom și reuși, orice este binevenit”, a spus Vlad M., student.
Adelina Vlad, purtătoarea de cuvânt a AJOFM a vorbit despre eveniment și despre posibilitățile de angajare.

„Pentru evenimentul de astăzi au anunțat participarea și s-au prezentat peste 30 de agenți economici, mai precis 35 de agenți economici care pun la dispoziția cetățenilor județului Constanța aflați în căutarea unui loc de muncă sau care își doresc să își schimbe locul de muncă, peste 1000 de posibilități de angajare în domenii precum HoReCa, construcții civile și construcții navale”, a declarat Adelina Vlad.


Acest eveniment are ca scop creșterea ratei de ocupare a forței de muncă, prin prezentarea ofertelor, oferind posibilitatea unei interacțiuni directe între angajatori și candidați.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei