Pacienții din spitalele constănțene primesc meniu special de Sărbători

de Madalina PETRESCU Marţi, 26 Decembrie 2023 2855
Firma care asigură hrana în spitalele din Constanța, “Arimex Comexim 2000 SRL”,  pregătește de Crăciun și Revelion bunătăți tradiționale pentru pacienții internați. Pentru mic dejun au ales un meniu alcătuit din ceai cu lămâie, tobă, lebăr, caltaboș, muștar, cașcaval, brânză topită, caș de vacă, urdă de vacă, ou fiert, unt, miere de salcâm.
Ca supliment bolnavii vor primi iaurt natural, sana, chefir, iaurt cu vișine, lapte dulce.

Prânzul este alcătuit din ciorbă țărănească de purcel, supă de văcuță a la grec, supă de curcan cu tăiței, supă de pasăre cu roșii și găluște, supă de legume a la grec, supă strecurată de legume; Sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță și ardei iute în saramură, vrăbioară de mânzat în sos de roșii cu piure de cartofi, vrăbioară de mânzat rasol cu piure de cartofi, cârnați haiducești la grătar cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor în sos de vin pe pat de orez cu legume, friptură de purcel la tavă în sos de vin pe pat de orez cu ciuperci, branză proaspătă de vaci cu piure de cartofi.

Salate prânz: Salată de varză albă cu morcovi, salată de sfeclă rosie, salată de castraveți cornichon murați, salată de gogonele cu conopidă.

Desert prânz: Cozonac cu nucă, stafide, rahat și cacao, compot de fructe de sezon.

Supliment: Măr copt cu miere si stafide, portocale, mandarine, pomelo, banana.

Cină: Cotlet de porc marinat la tavă cu amestec mexican de legume, pulpe întregi de pui la cuptor în sos de vin și sote de broccoli, cartofi, morcovi, fasole verde și conopidă, piftie de purcel și brânză pufoasă cu verdeață, ficăței de pui rumeniți la tavă, și cartofi copți la cuptor cu rozmarin, sote de legume (cartofi, brocoli, conopidă, fasole galbenă) cu brânză de vaci, ceai cu lămâie.

Salate cină: Salată de sfeclă roșie.

Desert cină: Suc natural de portocale, suc natural de zmeură, băutură carbogazoasă de portocale, biscuiți cu cremă de cacao, napolitane, prăjitură

Preotul Cristea Gigi va sfinţi bucatele şi va oficia înălţătoarea slujbă religioasă.

Iar Moş Crăciun, ajutat de o Crăciuniţă şi patru elfi, vor veni la toţi copiii internaţi în Spitalul Judeţean şi în Spitalul de Boli Infecţioase, împărţind mângâieri, încurajări, zâmbete şi bucurii, aducăndu-le speranţe.

„Tuturor pacienţilor internaţi le transmitem gânduri de bine, insănătoşire grabnică şi ne rugăm ca bunul Dumnezeu şi Maica Domnului, să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să intâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma. Crăciun fericit!”, a transmis administratorul Draghici Vergil.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei