Peste 1.500 de hectare de terenuri arse și patru sancțiuni contravenționale

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 04 August 2012 222
În mai puțin de două luni, Garda Națio-nală de Mediu a înregistrat 125 de incendii, pe o suprafață totală de 1.574 hectare.
În județul Constanța au fost identificate incendii de vegetație uscată, incendii de miriști și incendii de pășune. Ca urmare a controalelor efectuate la fața locului, comisarii au aplicat patru sancțiuni con-travenționale, dintre care un avertis-
ment și două amenzi, în valoare totală de 65.000 lei. În plus, ca măsură preventivă, s-a dispus supravegherea zonelor și terenurilor în scopul evitării producerii incendiilor de miriște, vegetație uscată, stufăriș etc. Analizând cazurile s-a stabilit că focurile au izbucnit din cauza unui jar, scânteie, foc în aer liber sau chibrituri aprinse, dar și din cauze necunoscute.
În scopul evitării producerii altor incendii, Garda Națională de Mediu a luat măsuri de prevenire și reducere a riscurilor de incendiu, prin informarea tuturor administrațiilor publice locale, ocoalelor silvice, precum și a societăților comerciale cu profil agricol asupra obligativității informării cetățenilor și a organizării de patrule în zonele cu risc de incendiu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei