Peste 4.000 de tone de deșeuri electrice și electronice, colectate în doar două zile

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 02 Aprilie 2013 188
Peste 4.000 de tone de deșeuri de electrice și electronice au fost colectate în doar două zile în județul Constanța, în cadrul campaniei organizate pe 29 și 30 martie de Gremlin. Din acestea 2.566 tone de deșeuri au fost depuse în municipiul Constanța. 
"Când florile apar, deșeurile dispar!" este sloganul sub care s-a desfășurat prima campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Pentru a recompensa inițiativa persoanelor care au ales să se debaraseze în mod responsabil de DEEE, organizatorii au oferit tuturor deponenților câte un ghiveci de flori. Astfel, sute de flori au fost dăruite constănțenilor care au venit la centrele de colectare sau au solicitat preluarea gratuită a deșeurilor, iar la finalul celor două zile de campanie, 2.566 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate, demonstrând interesul populației de a contribui la o reciclare corectă.
La nivelul județului Constanța campania s-a desfășurat și în localitățile Techirghiol, Eforie Sud, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Murfatlar, Hârșova, Mangalia, Medgidia, Lumina și Cumpăna, la centrele de colectare din rețeaua Gremlin. În total, populația din județul Constanța s-a debarasat de 4.098 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice.
Centrele de colectare sunt deschise în continuare, de luni până vineri, între orele 9,00 - 17,00, în următoarele locații: strada București, în zona Pieței Balada, strada Stadionului, în zona Stadionului Portul, strada Adamclisi, în zona Pieței Brotăcei), strada Unirii, în zona supermarketului Adivin, șoseaua Mangaliei, în zona supermarketului Billa) sau strada Cișmelei, în zona Școlii nr. 29. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei