Peste 80.000 de turiști pe litoralul românesc, în minivacanța de Rusalii

de Madalina PETRESCU Duminică, 23 Iunie 2024 554
Peste 80.000 de turiști au ales să își petreacă, în stațiunile de pe litoralul românesc, minivacanța de Rusalii. Aceștia vor profita de faptul că ziua de luni, 24 iunie, este liberă. Marea majoritate a hotelurilor și pensiunilor din cele mai cunoscute stațiuni sunt deja sold-out. Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a precizat că gradul de ocupare pentru acest weekend prelungit este de 85%. S-a înregistrat o creștere de 8% față de perioada similară a anului trecut. La numărul crescut de turiști a contribuit și vremea caniculară din sudul țării care i-a gonit pe români la mare, astfel că unitățile de cazare de pe litoral sunt ocupate aproape în totalitate.

Potrivit ANAT hotelierii au pregătit tarife speciale. De pildă, la un hotel de 3 stele din Mamaia all inclusive, camera dublă costă 549 de lei pe noapte, iar la 4 stele all inclusive în Neptun 494 lei camera dublă pe noapte. La hotelurile de 3 stele, prețurile sunt între 200 de lei pe noapte camera în Mamaia și 130 de lei în Jupiter. Tarifele la 4 stele pornesc de la 140 de lei pe noapte la un hotel din Saturn și 260 de lei în Venus, dar ajung la 340 de lei camera pe noapte la Eforie Nord, cu plajă private și șezlonguri incluse în preț.

Pentru turiști, dar și pentru constănțeni, pe litoral sunt organizate, în această minivacanță, numeroase evenimente.

Sub genericul „Valuri de distracție”, duminică, în Piațeta Cazino din Mamaia, de la 21.00, va avea loc un recital susținut de Florian Rus, iar seara va fi încheiată de Alina Eremia, cu un spectacol plin de energie și emoție.

Tot în Mamaia, copiii au parte, în Piațeta Perla, de spectacole și activități interactive, în intervalul orar 20.00 – 22.00. Astăzi, este programat spectacolul de teatru de păpuși „Vrăjitorul din Oz”, iar pe faleza din stațiune, cei mici se pot întâlni și fotografia cu personajele Disney Mickey și Minnie, de la 18.00 la 22.00.

La Constanța, sunteți invitați la „Coffee break”, pe bulevardul Tomis, în zona devenită pietonală dintre Capitol și Miga. Vor fi alături de participanți dansatorii de la White Feathers, Giukaria, Atelino, Grupul Local de Tineret Constanța.

Programul de astăzi:

16.00 – 18.00 – activități pentru copii, folosind metode specifice educației nonformale pentru a le dezvolta abilitățile și cunoștințele într-un mod creativ și interactiv – Grupul Local de Tineret Constanța;
17.00 – 20.00 –activități gratuite pentru copii – Giukaria;
18.00 – 20.00 – ateliere de pictură la șevalet –Atelino.

Cei care vor să afle poveștile vechilor clădiri tomitane, sunt invitați la tururi ghidate gratuite, organizate de MINAC.
Duminică, tururile ghidate sunt programate la orele 17.30 și 19.00, doritorii urmând a se înscrie la nr. de telefon 0735/105.373 (Cristian Cealera, reprezentant MINA Constanța). Veți descoperi istoria Bulevardului Elisabeta și a Cazinourilor din Constanța și Mamaia, clădiri emblematice ale arhitecturii de vilegiatură de la malul mării.
Tururile ghidate vor continua până în septembrie.


Taguri

Comentează știrea

Bukker
Duminica, 23 iunie

Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos --- https://use.my/arctrum

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei