Peste 9.000 de persoane au urmat cursuri de formare profesională în primul semestru al anului

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 26 Iulie 2022 162
În prima jumătate a anului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională, un număr de 9.545 persoane. Dintre acestea, 7.675 sunt șomeri, 187 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât șomerii, iar 529 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. Dintre acestea, 1.145 persoane fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate şi nouă persoane sunt beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competențelor.
În perioada de referinţă au fost organizate 534 programe de formare profesională gratuite, dintre care 321 programe de calificare/recalificare, 134 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare şi 79 programe de competente cheie/transversale.
Principalele meserii/ocupaţii, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie - iunie 2022, sunt: competenţe anteprenoriale; inspector /referent resurse umane; lucrător în comerţ; îngrijitor spatii verzi; bucătar etc.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei