Plaja din Tuzla, cea mai curată de pe litoral, cea de la Năvodari, cea mai murdară

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 04 Iunie 2024 498
Organizația Neguvernamentală „Mare Nostrum” a încheiat primele sesiuni de monitorizare a deșeurilor din acest an, în cadrul acțiunilor fiind monitorizate nouă sectoare de plajă: Tuzla, Vama Veche, Corbu, Constanța, Edighiol, Eforie, Mamaia, Năvodari și Saturn. În lunile februarie şi aprilie, specialiștii ONG-ului, împreună cu voluntarii săi au identificat 4.888 de deșeuri din materiale diferite, precum elemente din material polimeric artificial, cauciuc, materiale textile, hârtie, carton, lemn prelucrat, sticlă, ceramică și metal. Cele mai des întâlnite deșeuri pe sectoarele de plajă au fost, însă, mucurile de țigară.
Referitor la cel mai curat sector de plajă, Angelica Paiu, manager de proiect „Mare Nostrum” a precizat următoarele „Cel mai curat sector a fost cel de la Tuzla. Nu ne surprinde acest lucru și ne dorim să rămână așa, mai ales că acesta se află într-o zonă mai puțin populată de turiști”.
Principalele concluzii ale sesiunilor de monitorizarea a deșeurilor au fost că Năvodari este cel mai murdar sector de plajă, urmat de Constanța și Vama Veche.
Taguri

Comentează știrea

Tuzla
4 iunie

Apa da .Plaja in sezon , mizerabila Constructii anapoda

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei