Premii pentru filme despre deșeuri marine

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 25 Martie 2014 56
Mâine, de la ora 10,30, în sala "Liliana Lazia" a Bibliotecii Județene "I.N. Roman", din Constanța, va avea loc premierea câștigătorilor concursului video european Marlisco. Lansat pe 9 septembrie 2013, concursul face parte din proiectul MARLISCO (Deșeuri marine în mările Europei: conștientizare socială și co-responsabilitate),  implementat de Mare Nostrum încă din luna iunie 2012 și care se va încheia în luna mai 2015.

Concursul a fost destinat tinerilor de 12 până la 18 ani, care au fost invitați să producă un film, de maximum 2 minute, în care să își exprime opinia, într-un mod cât mai creativ, despre problema deșeurilor marine. Ei pot deveni, astfel, agenți ai schimbării în societate – nu numai pentru că reprezintă viitoarea generație de consumatori și factori de decizie, dar și pentru că ei sunt adesea elemente de inspirație și influență în familia și comunitatea lor.  Filmul a reprezentat o provocare pentru tineri, dar în același timp și o modalitate din care să învețe cum să ajungă mai responsabili în ceea ce privește mediul înconjurător, dezvoltându-și gândirea critică și cetățenia activă.

În cadrul concursului video s-au înscris 19 clipuri din Constanța,  Bacău, Călărași, Ploiești, Mangalia, Adjud, Olt, Suceava și altele. Câștigătorii premiului întâi vor primi cadou dispozitive E-book reader și o excursie la Bremen, în Germania. 



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei