Prima bursă a locurilor de muncă din acest an. Se caută scafandri tineri!

de Mirabela ȘERBĂNESCU Sâmbătă, 26 Martie 2022 964
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa a organizat în cursul zilei de vineri, 25 martie, o mini-bursă a locurilor de muncă, chiar la sediul instituţiei‚ din strada Lacului, nr. 14. Evenimentul a fost realizat la solicitarea unor agenţi economici din judeţ pentru diferite meserii. Aceştia au căutat să încadreze în câmpul muncii 74 de persoane, pe următoarele meserii: confecţioner îmbrăcăminte, instalator, lucrător comercial, muncitor necalificat, ambalator, macaragiu, agent de securitate, spălătorese, coafeză, cosmetician, contabil, bucătar, barman etc.


Sala de la parterul AJOFM-ului a devenit neîncăpătoare în cursul zilei de vineri, 25 martie, în spaţiul acesta adunându-se, laolaltă, atât agenţii economici, cât şi o parte dintre şomerii din baza de date a instituţiei, dornici să îşi găsească un loc de muncă. Ofertele, după cum am menţionat în rândurile de mai sus, au fost diversificate. La final, cinci persoane au fost angajate pe loc, iar alte cinci urmează a se prezenta săptămâna viitoare la firmele care le oferă posibilitatea de a lucra din nou. „Vom organiza mai multe mini-burse şi sperăm ca acestea să fie chiar lunare, la solicitarea anumitor agenţi economici. Cea de astăzi este axată pe servicii. Cu această ocazie, vrem să ajutăm şomerii să îşi găsească un loc de muncă, şi, pe de altă parte, venim şi în sprijinul agenţilor economici pentru a-şi selecta şi angaja resursele umane de care au nevoie. Totodată, bursele de muncă reprezintă o oportunitate de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca tinerii să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupaţiile cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung”, au precizat reprezentanţii AJOFM. 


De departe, cele mai interesante joburi oferite au fost cele de scafandru. Reprezentanţii firmei Atlantis Mar Group SRL ne-au declarat că pe piaţa internă este o lipsă continuă de scafandri, iar cei din generaţia veche nu mai fac faţă în totalitate cerinţelor care se impun în acest domeniu, motiv pentru care au nevoie de oameni tineri. „Noi avem scafandri angajaţi şi la 54-55 de ani. Cei care vor să li se alăture trebuie să ştie că sunt nevoiţi să urmeze nişte cursuri, solicitantul fiind obligat să aibă minimum 19 ani şi să fie absolvent de bacalaureat. Tinerii din ziua de azi sunt interesaţi să devină scafandri, dar se lovesc, în primul rând, de costurile cursurilor (aproximativ 10.000 lei), plus probele fizice, psihologice şi verificarea clinică. De exemplu, mulţi pică la probele fizice. Unii nu sunt în stare să înoate 100 metri, alţii nu pot alerga nici 3.000 metri, pentru că nu se mai fac orele de sport cum se făceau pe vremuri. Dacă, totuşi, trec de aceste probe, o parte nu trec de următorul hop, testarea psihologică”, ne-a declarat Tudor Nicolae, administrator la firma Atlantis Mar Group SRL. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei