Protecția Copilului Constanța a încheiat un contract de prestări servicii pentru formare profesională. Peste 100 de tineri, îndrumați

de Petruta RIDICHE Joi, 23 Noiembrie 2023 220
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța a atribuit, recent, contractul „Prestări servicii formare profesională”. Achiziția a fost atribuită prin anunț de atribuire la anunț de participare, ofertant câștigător fiind Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL. Contractul face parte din proiectul instituției intitulat „Mai implicat! Mai integrat!”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul are ca scop principal oferirea de noi oportunități pentru 110 tineri, care deja se formează în meseriile lor. Proiectul se va încheia la sfârșitul anului.
Potrivit reprezentanților DGASPC Constanța, perioada de implementare a proiectului de formare profesională este 19.05.2020 - 31.12.2023. Ca obiectiv general, instituția, ca autoritate contractantă, vizează creșterea calității vieții pentru 238 copii și tineri instituționalizați și din comunitate prin oferirea de servicii integrate. Este vorba despre servicii de educare, consiliere, dezvoltarea de abilități de viață independentă, formare profesională și alte terapii de recuperare. În cadrul proiectului se creează, de asemenea, parteneriate, în scopul integrării socio-profesionale a tinerilor.
Actualul proiect va facilita oferirea de servicii de consiliere psihosocială socializare şi activităţi culturale, suport pentru dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă independentă, socializare, reintegrare familială şi comunitară. În vederea îndeplinirii activității, contractul cu Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL a fost încheiat pe 11 octombrie. Firma a câștigat contractul în urma publicării anunțului din 28 septembrie. Toate cele trei cursuri pe care le cuprinde contractul de prestări servicii sunt pe nivelul de calificare 1, cu durata de 180 ore fiecare. Valoarea estimată a achiziției este de 69.327,73 lei fără TVA, iar valoarea contractului, de 66.900 lei fără TVA.
Mai multe detalii despre meseriile care sunt cuprinse în cursurile de formare profesională și despre cum evoluează lucrurile, ne-a oferit purtătorul de cuvânt DGASPC Constanța, Mihaela Ristea.
„Este un proiect pe care îl desfășoară Direcția, obiectivul contractului constituind formarea profesională a 110 tineri care fac parte din grupul țintă, recrutați și selectați din instituțiile rezidențiale care sunt supuse procesului de dezinstituționalizare. Noi avem mai multe proiecte la nivelul întregii instituții. Este vorba despre tineri care sunt din sistemul nostru de protecție. Ei sunt calificați pe ajutor de bucătar, femeie de serviciu, îngrijitor de spații verzi. Proiectul se termină acum la sfârșitul anului, pe 31 decembrie 2023 și a început în 2020. Deci, deja tinerii se formează, au început cursurile pe aceste trei meserii. A fost o singură ofertă depusă, care a îndeplinit cerințele din anunț, anume aceea a Centrului de Consultanță și Studii Europene SRL”, ne-a declarat reprezentanta instituției.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei