Protest spontan la sediul APM din Constanța! Activitatea cu publicul a fost suspendată

de Andreea ANDRONACHE Vineri, 17 Mai 2024 277
Angajații din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, protestează prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Aceștia, alături de colegii din toată țara, își exprimă profunda nemulțumire față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene.
„Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale. Cu toate acestea, sectorul de activitate bugetară care se referă la domeniul protecției mediului a fost omis din această reglementare”, au transmis reprezentanții APM pe pagina de Facebook. Tot ei transmit că cerințele pentru o salarizare echitabilă și respectarea drepturilor legitime ale salariaților din Agențiile județene pentru Protecția Mediului au rămas nesatisfăcute.
Angajații APM, anunță că, protestele vor continua până când drepturile lor vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată.
„În acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23 mai 2024, cu participarea salariaților din toată țara”, au informat angajații APM.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei