Raed Arafat, despre starea pompierilor răniți în exploziile de la Crevedia: Un pompier este în stare extrem de gravă

de Madalina PETRESCU Duminică, 03 Septembrie 2023 188
În cadrul conferinței de presă de duminică, Raed Arafat a furnizat informații noi privind starea victimelor rănite în exploziile devastatoare de la stația GPL din Crevedia.

Șeful DSU, Raed Arafat, a subliniat că evoluția pompierilor răniți este promițătoare. Din cei 20 de pompieri care au rămas internați, 12 sunt în continuare tratați în spitale din România, în timp ce restul de 8 au fost transferați în unități medicale străine, pentru a primi tratament specializat.

Pompierul internat la Milano, șanse minime de supraviețuire.

În cazul pompierului transferat în Milano, diagnosticul rămâne rezervat din cauza arsurilor pe care le-a suferit pe 80% din suprafața corpului.

„La acest moment, mai rămân internaţi 12 pompieri în România şi opt pompieri în străinătate. Ne aşteptăm ca primul să fie externat chiar săptămâna asta, dacă informaţiile sunt corecte. Va trebui să îl aducem acasă în stare bună…Informaţiile despre pompierii noştri – care au fost duşi inclusiv intubaţi unii – şi despre civili până acum este că situaţia este sub control, sunt stabili. Există un caz la Milano. Până acum au reuşit să îl menţină şi să îl asiste. Poate că reuşesc să îi salveze viaţa, are arsuri foarte mari, de peste 80%, cu prognostic foarte rezervat”, a spus șeful DSU.

Unul dintre pompierii din străinătate, pregătit să fie externat.

Arafat a menționat că primul dintre pompierii transferați în unități medicale străine ar putea fi externat în curând, în urma progresului înregistrat. Echipa medicală este optimistă în privința recuperării acestuia și depune toate eforturile pentru a-i asigura o revenire în condiții bune.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei