Rafila: Nu închidem spitale; trebuie să găsim soluţia pentru servicii medicale

de Madalina PETRESCU Vineri, 04 August 2023 377
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că nu vor fi închise spitale, însă trebuie găsite soluţii pentru ca cetăţenii să beneficieze de servicii medicale de calitate.

„Nu vrem să închidem spitale, dar să reconverteşti spitale în unităţi medicale care oferă servicii medicale, de exemplu ambulatorii, spitalizare de zi, este cu totul şi cu totul altceva. Până la urmă, cred că cetăţenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale. Pentru că am văzut ce le oferă spitalul. Atunci, dacă acolo se poate dezvolta, pentru că au echipamente, au oameni care ar putea să lucreze acolo în două ture şi să ofere investigaţii medicale, diagnostic şi tratament.... Nu îi împiedică nimeni pe primari, pe preşedinţii de consilii judeţene să lucrăm împreună încât să găsim o soluţie corectă pentru furnizarea de servicii medicale în sistem ambulatoriu, pentru că ăsta va fi viitorul”, a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, oamenii au nevoie de servicii medicale şi „nu de un loc unde să se ducă, dar să nu găsească pe nimeni”.

„Este o decizie de natură politică. Cu siguranţă va fi o decizie de natură politică. (...) Ca ministru al Sănătăţii spun că oamenii din România au nevoie de servicii medicale de bună calitate care să fie accesibile nu numai ca şi apropiere, ci şi o durată cât mai lungă din timpul zilei sau din timpul weekendului. (...) Nu închidem spitale. Să fie foarte clar, ci trebuie să găsim soluţia pentru servicii”, a susţinut Rafila.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei