REVIN CĂPUȘELE! Alertă epidemiologică pentru boala Lyme

de Cuget Liber Marţi, 05 Aprilie 2016 103
Alertă epidemiologică în Sibiu. DSP Sibiu lansează alerta epidemiologică privinind boala Lyme, în contextul în care primăvara revin căpușele, iar anul trecut numărul lor s-a dublat. 

Potrivit unui comunicat dat publicității de către DSP Sibiu, alerta a fost lansată din cauza faptului că schimbările climatice din anul 2015 (n. r. — temperaturi și precipitații) au determinat o creștere explozivă a numărului de persoane care s-au prezentat la spital cu înțepături de căpușe.
Astfel, anul trecut 1.713 persoane au fost înregistrate, față de 985 în anul 2014. DSP Sibiu mai precizează că, totodată, a avut loc și o creștere a numărului de cazuri de boală Lyme — 63 în anul 2015, dintre care 47 de stadiul I — ceea ce înseamnă o expunere recentă, față de numai 44 în anul 2014, cu 20 de stadiul I.
Comunicatul transmis de DSP Sibiu subliniază faptul că aplicarea corectă a măsurilor preventive vizate de alertă poate reduce numărul cazurilor de stadiul I, așa cum s-a întâmplat în perioada 2012-2014, dar și numărul total de cazuri.




Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei