România va înfiinţa zeci de mii de hectare de păduri noi și suprafețe cu vegetație forestieră

de Mirabela ȘERBĂNESCU Duminică, 11 Februarie 2024 276
Săptămâna aceasta, ministrul Mediului, Mircea Fechet, alături de secretarii de stat Cristian-Valer Beșeni și Ionuț-Sorin Banciu au participat la webinarul în cadrul căruia au fost prezentate apelurile de proiecte aferente Campaniei naționale de împădurire și reîmpădurire, inclusiv păduri urbane. Menţionăm că acestea sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Consiliilor Județene, ai UAT-urilor și primăriilor din țară.
Apelurile deschise prin PNRR în cadrul componentei dedicate pădurilor și protecției biodiversității sunt: sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri; sprijin pentru refacerea potențialului forestier afectat de incendii, de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate unei calamități naturale, de infestări ale plantelor cu organisme dăunătoare și de evenimente catastrofale; crearea de păduri urbane.
„Avem, prin PNRR, un buget consistent prin care se vor înființa zeci de mii de hectare de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice. Vă încurajez să depuneți proiecte pentru toate apelurile deschise: înființarea de noi suprafețe de pădure, reîmpăduriri, perdele forestiere, păduri urbane și vă asigur de tot sprijinul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în implementarea acestor proiecte”, a subliniat ministrul.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei