Românii au început să sacrifice cheltuielile preferate din cauza prețurilor

de Petruta RIDICHE Joi, 31 August 2023 210
Din cauza creșterilor constante de prețuri în toate domeniile, românii sunt nevoiți să taie din lista de cumpărături și să pună mai puține produse în coș. Potrivit unei noi analize, margarina și uleiurile sunt primele produse alimentare care s-au vândut mai puțin în ultimele luni. Acestea sunt urmate de sosuri și condimente. Nici băuturile alcoolice, produsele de băcănie și carnea nu au mai fost cumpărate în cantități foarte mari.
De asemenea, în afară de tăierea produselor de pe listă, oamenii au comandat mai puțină mâncare acasă și au renunțat la gustările opționale, dar și la sucuri și cafea. Nici îmbrăcămintea, încălțămintea, accesoriile și bijuteriile nu au mai fost printre priorități. La fel și electronicele și dispozitivele mobile.
Aproape jumătate dintre participanții la analiză au spus că au renunţat la anumite produse alimentare pentru a compensa creşterile de preţ. Acest aspect indică o concentrare a atenţiei asupra elementelor necesare mai degrabă decât asupra achiziţiilor de răsfăţ. Iar un procent de 41% dintre oameni au spus că au sacrificat gustările, sucurile şi cafeaua pe altarul necesităţii. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei