Românii, repetenți la capitolul reciclare

de Petruta RIDICHE Vineri, 26 Ianuarie 2024 74
Noi statistici ale Agenției Europene de Mediu scot la iveală concluzii îngrijorătoare. Conform datelor, România nu stă foarte bine la capitolul reciclare. În prezent, există riscul ca obiectivele setate pentru anul 2025 în acest domeniu să nu fie îndeplinite.
Ultimul raport întocmit de către Agenţia Europeană de Mediu stabilește faptul că riscul ca obiectivele să nu fie atinse în cazul deșeurilor municipale solide este de 55%. De asemenea, în cazul deșeurilor de ambalaje, riscul este de 65%. Aceleaşi cifre arată că România are o rată de reciclare de 13.7% a deşeurilor municipale, cu 41.3% mai puţin decât ţinta stabilită pentru 2025 şi o rată de reciclare de 57.9% a deşeurilor de ambalaje, cu 7.1% mai puţin decât obiectivul propus.
Reprezentaţii autorităților locale și ai companiilor de salubrizare spun că principalii care pot schimba această situaţie sunt cetăţenii. Astfel, există foarte multe campanii de informare demarate în rândul populaţiei, ţinta fiind reprezentată de către minori.
Din cauza poluării, susţin oameni de ştiinţă, populaţia poate dezvolta anumite probleme grave de sănătate. Cei mai afectaţi de acest fenomen sunt copiii şi bătrânii, mai spun specialiştii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei