Românii scapă de coada de la ghișee! Vom putea plăti toate taxele și impozitele ONLINE, cu o singură aplicaţie

de Alina DRACOPOL Luni, 29 Mai 2023 351
Românii scapă de coada de la ghișeele instituțiilor statului, după ce autoritățile au lansat o aplicație mobilă.
Prin această aplicație românii își vor putea plăti taxele, impozitele și vor putea obține cazierul de pe smartphone, prin intermediul unei aplicații centralizate, care va reuni mai multe tipuri de servicii online disponibile acum pentru cetățeni în relație cu statul.

Mai mult decât atât, aceștia se vor putea autentifica direct, cu aceleași date de logare, pe paginile mai multor autorități care oferă anumite servicii online, anunță MCID, potrivit antena3.ro
”Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au lansat aplicația mobilă ROeID. Aplicația oferă o modalitate nouă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate serviciile digitale fiind accesibile printr-un singur login. Practic, ROeID asigură identitatea digitală a tuturor cetățenilor României, facilitându-le autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană. O imagine a cărții de identitate, un selfie și un video scurt sunt pașii necesari pentru crearea contului ROeID. Până acum, fiecare dintre noi mergea în fața unui funcționar, prezenta cartea de identitate, iar funcționarul verifica imaginea și datele validând astfel identitatea persoanei. Prin identitatea digitală ROeID, cetățenii se vor autentifica online, digital, direct printr-un singur set de credențiale. Aplicația mobilă ROeID este un instrument de bază în digitalizarea tuturor serviciilor publice”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei