S-a redus vârsta de pensionare! Iată ce categorie este vizată

de Cuget Liber Miercuri, 03 Iunie 2015 550
Vârsta standard de pensionare s-a redus în cazul unei categorii de salariați: este vorba de cei care au lucrat în grupa I de muncă pentru o perioadă mai mică de 6 ani.
Camera Deputaților a decis ca persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime mai mică de 6 ani să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare.
Concret, propunerea legislativă recunoaște grupa I și pentru persoanele care au lucrat cel puțin doi ani în condiții speciale, nu doar pentru cele care au efectuat un stagiu minim de șase ani, așa cum prevede legislația actuală.
Camera Deputaților este for legislativ decizional. Perioadele de vechime în muncă realizate până la 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă în condiții speciale și în alte condiții de muncă, mai mici de 2 ani, se vor constitui în stagii de cotizare în condiții deosebite în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.
Reprezentanții grupurilor parlamentare au susținut acest proiect de lege, arătând că reglementează situația celor care au lucrat în industria grea, siderurgică și că se repară o nedreptate, scrie realitatea.net.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei