Ora Pământului la Constanța Să lăsăm Pământul să respire timp de o oră!

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 23 Martie 2013 213
Toți constănțenii sunt invitați sâmbătă, 23 martie, în fața Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", între orele 20,30 - 21,30, pentru a sărbători Ora Pământului. 
Primăria Constanța va stinge iluminatul public, iar reprezentanții organizației nonguvernamentale "Mare Nostrum" vor aprinde mii de lumânări, într-o adevărată seară eco. Un eveniment similar se va desfășura și în orașul Ovidiu, cu participarea elevilor din școlile din localitate. 
Ora Pământului - Earth Hour - este o campanie unică din istorie, care adună în fiecare an miliarde de oameni. Evenimentul se desfășoară la nivel internațional și are loc, de obicei, în ultima sâmbătă a lunii martie. Prin aceasta se dorește sensibilizarea autorităților și consumatorilor de electricitate față de problema deosebit de importantă a dioxidului de carbon, care este emis în cantități foarte mari în timpul producerii energiei electrice.
În ora alocată Pământului, luminile de pe întreg cuprinsul planetei vor fi stinse, iar aparatele electrocasnice neesențiale, timp de o oră, vor fi deconectate în mod voluntar atât de consumatorii individuali, cât și de către instituțiile și unitățile economice pentru evitarea creșterii cantității de dioxid de carbon..
"Această activitate demonstrează cât de uniți și activi suntem, dar și cât de mult ne pasă de mediul înconjurător. Indiferent în ce colț al lumii ne aflăm, aceste probleme ne afectează pe toți în același mod, mai devreme sau mai târziu. Trebuie să acceptăm provocarea de a schimba ceva la modul în care trăim! De la consumul excesiv de resurse naturale, la micile gesturi care îmbătrânesc calitatea mediului înconjurător, toate ne afectează. Trebuie să avem în permanență în vedere: reciclarea, curățenia și îngrijirea", precizează Mihaela Cândea, directorul exeucitv "Mare Nostrum".
Obiectivul Orei Pământului este acela de a angaja persoanele interesate, organizațiile și guvernele, pentru atingerea unui obiectiv larg și de a asigura un viitor durabil al societății pe o cale mult mai avantajoasă naturii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei