Sălile de jocuri de noroc vor fi închise în toate localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Lege promulgată

de Madalina PETRESCU Miercuri, 17 Aprilie 2024 277
Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009, anunță Administrația Prezidențială.

Camera Deputaților aprobase recent, în calitate de for decizional, legea care interzice sălile de jocuri de noroc în localitățile care au mai puţin de 15.000 de locuitori.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, declara în plen că nu este suficient, ci este „un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localitățile din România sălile de jocuri care sunt deschise”.

Astfel, sălile de jocuri de noroc vor funcționa numai în localitățile cu cel puțin 15.000 de locuitori.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei