Se întorc ninsorile! Află cum va fi vremea în țară

de Cuget Liber Vineri, 10 Februarie 2012 567
Cod galben de ger în România. Până duminică, în toate regiunile vremea va fi geroasă, mai ales noaptea și dimineața. Temperaturile minime se vor încadra între minus 25 și minus 15 grade, iar cele maxime vor rămâne mult sub zero.
Sâmbătă, în regiunile din exteriorul arcului carpatic este chiar mai frig decât în zilele precedente - ger și peste zi, iar în regiunile intracarpatice regimul termic se îmblânzește. Norii acoperă jumătatea de sud a țării și va ninge slab în Banat, Oltenia, spre seară local și în Muntenia, iar în rest înnorarile vor fi temporare și ninsorile izolate.
În regiunile intracarpatice cerul se înnorează și va ninge în Banat unde și vântul va prinde putere viscolind temporar ninsoarea, dar ninsori slabe sunt așteptate local și în Crișana. Temperatura nu diferă prea mult de cea înregistrată vineri – maxime termice cuprinse între minus 8 - minus 5 grade.
În sud, ninsorile revin și ocupă până seara spații extinse din Oltenia și partial din vestul Munteniei. Frigul devine mai pătrunzător, astfel la prânz mercurul termometrelor trece de pragul de ger doar în zonele deluroase, la Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea sau Targoviste unde vor fi minus 9- minus 8 grade.
În Dobrogea, frigul persistă la valori ale temperaturii aerului de minus 6 grade la Constanța și de minus 9 grade la Tulcea.
În Moldova frig de crapă pietrele, de dimineața termometrele au coborât până la minus 27 de grade în Bucovina și nici ziua nu aduce prea multe grade în termometre. Minus 13 grade în sud la Galați și la Focșani și minus 18 grade în nord la Suceava. Cerul se înnorează începând din sudul regiunii, dar deocamdată nu sunt așteptate ninsori.
Duminică, meteorologii anunță ninsori în jumătatea de sud a țării și local mai ales în a doua parte a intervalului și în rest. După-amiază vor fi valori ale temperaturii aerului între minus 10 și 0 grade, mai coborâte în nordul și centrul Moldovei unde mercurul termometrelor nu va urca mai sus de minus 17 grade.
Săptămâna începe tot sub semnul ninsorilor și al vântului. Ninge temporar în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, unde și vântul va avea intensificări viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.
Temperatura aerului va continua să crească, astfel la orele prânzului se vor înregistra între minus 8 și minus 2 grade, mai scăzute în nordul Moldovei unde vor fi minus 12 grade, dar și mai ridicate pe litoral pănă spre 4-5 grade.
Taguri

Comentează știrea

dobrogeanul
10 februarie 2012
vremea

da ti timpul probabil din cta nu din tara

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei