Şedinţa comună secretă a Parlamentului privind evoluţiile recente din Israel, întreruptă

de Madalina PETRESCU Marţi, 21 Noiembrie 2023 447
Şedinţa comună secretă a Parlamentului consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Statul Israel care se desfăşoară, marţi, în sala de plen a Camerei Deputaţilor, a fost întreruptă câteva minute.

Şedinţa a fost propusă de deputatul Silviu Vexler şi aprobată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

În cadrul şedinţei este vizionat un film al Israel Defence Forces (IDF), despre care deputatul Silviu Vexler a atras atenţia că prezintă imagini sensibile.

La puţin timp după începerea şedinţei, unii parlamentari au ieşit emoţionaţi din plen, refuzând să vorbească despre imaginile văzute sau calificându-le "foarte dure".

"Dure, foarte dure imaginile. Se vede barbaria, partea de jos a omenirii. Cât de jos poate să ajungă un om astfel încât să nu-i pese de celălalt şi să se dedea la nişte crime îngrozitoare. (...) N-am mai rezistat să văd cum (...) traumatizează copiii. Eu nu pot să văd aşa ceva. Am şi eu limitele mele. Sunt foarte mulţi care rezistă. Eu nu am putut", a spus senatorul USR Sergiu Vlad.

Şedinţa a fost întreruptă la un moment dat pentru faptul că senatoarea Diana Iovanovici Şoşoacă a filmat. Pe unul dintre conturile sale de Facebook, Şoşoacă a postat primele minute ale şedinţei, întrerupând filmarea la momentul de reculegere.

Deputatul PSD Daniel Suciu a ieşit din sală, precizând că "există un mic incident".

Deputatul USR Emanoil Ungureanu a explicat că şedinţa este secretă pentru a proteja victimele prezentate în filmul respectiv.

Presa nu are acces în sală.

Stenograma şedinţei secrete comune nu se publică în Monitorul Oficial al României. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei