Semnal de alarmă! Nu mai vandalizați lucrările din oraș!

de Andreea CARAUA Joi, 29 Februarie 2024 141
Primăria Constanța a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că este notificată zilnic de cetățeni, care anunță lucrări realizate necorespunzător, dar și de antreprenori, aceștia susținând că lucrările executate sunt vandalizate.
În ceea ce privește sesizările cetățenilor, Primăria Constanța a asigurat că antreprenorii lucrează pentru remedierea acestora și a menționat că lucrările vor fi recepționate potrivit proiectelor și standardelor de calitate. Potrivit sursei menționate, sesizările constănțenilor sunt transmise zilnic societăților contractate.
Pe de altă parte, cetățenii sunt rugați să nu mai parcheze lângă bordură, pe spațiul verde sau pe trotuare, pentru a evita deteriorarea acestora, să nu mai rupă florile plantate și să nu mai distrugă stâlpii ornamentali.
Persoanele care degradează spațiul public riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei, iar cei ce parchează în locuri interzise pot primi sancțiuni de la 600 de lei, la care se adaugă trei puncte de penalizare.
„Trebuie să ținem cont de faptul că toate lucrările executate sunt plătite din bani publici, adică ai noștri, ai tuturor”, mai menționează sursa citată.
Lucrările derulate pe marile bulevarde sunt aproape finalizate. „Antreprenorii mai trebuie să branșeze noii stâlpi la sistemul de iluminat public și să-i demonteze pe cei vechi, să ridice capacele de canalizare la cotă, să realizeze marcajele rutiere acolo unde nu sunt, să pună în funcțiune mobilierul urban, dar și să realizeze diverse remedieri și finisaje. Totodată, în această perioadă se plantează materialul dendrologic și se probează echipamentele de la fântânile arteziene pe strada Ștefan cel Mare”, se menționează în comunicat.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei