Strângere de fonduri pentru reabilitarea secției de pediatrie pneumologică Constanța

de Andreea NĂSTASE Miercuri, 12 August 2015 725
Vineri, 14 august, de la ora 19,00, la restaurant Ambros din Constanța, va avea loc un eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru reabilitarea secției de pediatrie pneumologică din cadrul Spitalului de Penumoftiziologie Palazu Mare. Evenimentul este o inițiativă a Asociației Sofya Tomitană, unde artiști de la Uniunea Artiștilor Plastici, elevi de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și copii de la Atelierul de pictură vor dona, în scop caritabil, aproximativ 50 de tablouri cu tema Ziua Marinei. Lucrările vor fi expuse până pe 14 august la Villa Central Constanța. Banii strânși din achiziționarea acestor tablouri vor fi redirecționați unității sanitare pentru reabilitare.

"Este o inițiativă lăudabilă, având în vedere că banii strânși în urma acestei expoziții de tablouri vor fi direcționați exclusiv către reabilitarea secției de pneumologie pediatrică. Ne dorim să utilizăm aceste fonduri pentru igienizarea saloanelor, schimbarea ușilor, a mobilierului, refacerea sălii de mese, dar și a locului de joacă amenajat în spital pentru copiii internați la noi", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Elena Danteș, director medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare.

Pe de altă parte, președintele Asociației Sofya Tomitană, dr. Adriana Câmpeanu, susține că artiștii au răspuns în număr foarte mare acestei inițiative.

"Vor fi expuse aproximativ 50 de tablouri, 35 ale copiilor și restul ale artiștilor adulți. Suntem onorați să organizăm un eveniment ale căror rezultate sperăm să creeze condiții cât mai bune de spitalizare pentru acești copii". Gazda evenimentului va fi Adelina Toncean.

Taguri

Comentează știrea

Ion
12 august 2015
Can va moare

copilul din lipsa de medici sau medicamente, ugati-va la Catedrala Mantuiri Nemului, obiectiv ce a primit 25 de milioane lei noi.

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei