Sute de controale la operatorii de plaje, pe întreg litoralul românesc

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 28 Iulie 2016 157
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral continuă activitatea de inspecție pe plajă și acțiunea de strângere a algelor de pe întreg litoralul românesc. De la sfârșitul lunii iunie și până în prezent, inspectorii din cadrul ABAD au efectuat 368 de controale și au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, din care 12 avertismente și 30 de amenzi în valoare de 91.000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru neaducerea la îndeplinire, la termenele stabilite, a măsurilor impuse anterior.
Au fost verificate modul în care sunt respectate obligațiile contractuale ale utilizatorilor de plajă, urmărind respectarea legislației în domeniul gospodăririi apelor și gospodăririi integrate a zonei costiere, precum și dotările de plajă, cu respectarea suprafețelor, gradul de igienizare, existența panourilor cu instrucțiuni și respectarea sectoarelor de agrement nautic pentru siguranța turiștilor. Pe lângă această activitate, inspectorii analizează toate sesizările primite prin dispecerat sau de la alte instituții", a declarat directorul ABADL, Adrian Chera.
Potrivit acestuia, în perioada sezonului estival, echipele de inspectori de la ABADL sunt sprijinite în acțiunile de control de colegii de la cele zece Administrații Bazinale de Apă din țară și de cei de la Administrația Națională Apele Române. "Rolul Inspecției din cadrul ABADl este de îndrumare și control și nu de aplicare a unor măsuri coercitive, astfel că, în urma inspectării sectoarelor de plajă, se dau măsuri de remediere a deficiențelor constatate, cum ar fi igienizare defectuoasă, dezafectare, nerespectarea PUZ-ului, etc, iar dacă acestea nu sunt duse la îndeplinire operatorul de plajă este sancționat", a mai spus directorul Adrian Chera.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei