TEL VERDE pentru căpșunari

de Florentina BOZÎNTAN Sâmbătă, 06 August 2011 1239
Ministerul Muncii urmea-ză să pună în funcțiune, în două săptămâni, un TEL VERDE pentru românii care lucrează în Spania, cu apelare prin linie telefonică și Internet, pentru a obține informații cu privire la noile condiții de muncă, impuse după restricționarea accesului pe piața muncii din peninsulă. "Am decis înființarea acestei linii telefonice, la care românii din Spania, dar și din România pot suna gratuit, în așa fel încât să nu apară niciun fel de abuzuri pentru cei care se află acum în Spania, pentru că știți cum este, de câte ori instrucțiunile de aplicare pentru o lege sunt neclare, există spațiu de abuz pentru funcționarul care aplică respectivele măsuri", a precizat oficialul.
Muncitorii, dar și cei care vor căuta un loc de muncă în Spania, vor putea apela la Tel Verde pentru a sesiza abuzuri, pentru a adresa întrebări și pentru a cere lămuriri punctuale.
Potrivit statisticilor realizate de minister, în prezent, în Spania se află peste 860.000 de români și se estimează că numărul lor crește lunar cu 20.000, astfel încât până la finele anului vor fi peste un milion de români în această țară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei