Temperaturi caniculare și nopți tropicale, la Constanța

de Cuget Liber Marţi, 21 Iulie 2015 225
Iulie - luna lui cuptor - ne dovedește că își merită pe deplin denumirea populară. Arșița a pus de ceva vreme stăpânire pe litoral și nu se lasă dusă așa de repede. Până la sfârșitul lunii, meteorologii anunță temperaturi foarte ridicate, atât pe timpul zilei, cât și noaptea, și foarte puține ploi sau chiar deloc.
Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie în Dobrogea, până pe 23 iulie, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii medii de 30 de grade, apoi, regimul termic va marca o creștere, vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, iar maximele diurne vor atinge 33 - 34 de grade, între 25 și 28 iulie. Ultima parte a perioadei de prognoză va fi caracterizată de temperaturi medii diurne de aproximativ 31 de grade.
Temperaturile nocturne vor avea o evoluție variabilă în prima săptămână de prognoză, când mediile termice se vor situa, în general, în jurul valorii de 19 grade, dar a doua săptămână va fi carac-terizată de nopți tropicale, cu temperaturi ce nu vor coborî, în medie, sub 20 - 21 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi foarte scăzută și doar pe 21 și 28 - 29 iulie sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.
Astăzi, la Constanța, cerul este senin și vântul suflă moderat, dinspre nord-est. Maxima termică va atinge 30 de grade Celsius. La noapte, vântul se va domoli și termometrele vor indica minimum 16 grade. Mâine și poimâine, va fi la fel de cald, dar de vineri se va încălzi în fiecare zi, astfel încât, pentru duminică sunt anunțate 34 de grade.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei