Termenul de depunere a cererilor pentru schema de ajutor de minimis – 1 aprilie

de Petruta RIDICHE Joi, 28 Martie 2024 199
Potrivit Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, întreprinderile care dețin în proprietate clădiri și terenuri aferente acestora care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice în municipiul Constanța pe o perioadă de cel puțin 6 luni în cursul unui an calendaristic, întreprinderi care au calitatea de contribuabili ai bugetului local al municipiului Constanța, pot beneficia de schema de ajutor de minimis.
Pentru a beneficia de facilitățile acordate, întreprinderile trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiții. Clădirile și terenurile aferente acestora să fi fost utilizate pentru prestarea de servicii turistice în anul fiscal anterior acordării facilității, pe o perioadă de cel puțin 6 luni în cursul anului calendaristic. De asemenea, întreprinderile trebuie să fie persoane juridice cu sediul în România, înregistrate la Registrul Comerţului ca societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, având calitatea de contribuabili ai bugetului local al municipiului Constanța. Totodată, persoanele juridice interesate trebuie: să nu se afle în stare de insolvenţă, lichidare, dizolvare, afacerea să nu fie condusă de un administrator sau lichidator judiciar, să nu aibă restricţii asupra activităţilor sale comerciale, iar acestea să nu fie puse la dispoziţia creditorilor; să nu fi făcut obiectul unei decizii a Comisiei Europene de recuperare a unui ajutor de stat sau, în cazul în care au făcut obiectul unei astfel de decizii, aceasta a fost deja executată şi creanţa integral recuperată; să nu fi fost constatată o faptă ce constituie infracţiune de evaziune fiscală, pentru care s-a pronunţat o hotărâre judecătorească definitivă; valoarea cumulată a ajutoarelor de minimis acordate întreprinderii unice în ultimii 3 ani să nu depăşească echivalentul în lei a 300.000 de euro.
De asemenea, întreprinderile trebuie să ţină evidenţe contabile separate faţă de celelalte activităţi desfăşurate care nu intră în sfera de aplicare a schemei de ajutor. Nerespectarea cerințelor menționate conduce la respingerea documentației în vederea remedierii. Documentele necesare acordării reducerilor la plata impozitului pe clădiri și teren se depun la Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, până la data de 1 aprilie, inclusiv.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei