Țigările și alcoolul cumpărate doar cu buletinul. Vânzătorii obligați să verifice vârsta clienților

de Madalina PETRESCU Joi, 27 Iunie 2024 194
Un proiect de lege potrivit căruia vânzătorii din unitățile comerciale și personalul localurilor publice sunt obligați să solicite buletinul la vânzarea alcoolului și produselor din tutun, pentru verificarea dacă cei care cumpără au 18 ani, a fost adoptat, miercuri, 26 iunie, de Plenul Camerei Deputaților.

Vânzătorii sunt obligați să solicite buletinul pentru a verifica vârsta clienților

Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare instituirea măsurii de consultare a documentelor de identitate la cumpărarea produselor din tutun și alcool, în vederea reducerii consumului acestora în rândul minorilor.

Vânzătorii care nu vor respecta legea riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei.

„În vederea verificării împlinirii vârstei de 18 ani a cumpărătorilor şi consumatorilor care solicită vânzarea, respectiv servirea băuturilor alcoolice, băuturilor energizante şi/sau produselor reglementate de dispoziţiile art. 2 din Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor de tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor de tutun, cu modificările şi completările ulterioare, membrii personalului localurilor publice şi vânzătorii din unităţile comerciale au obligaţia de a solicita consultarea actelor de identitate ale consumatorilor”, se arată în proiectul de lege, potrivit Agerpres.

Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei