Tone de lactate de la Brădet, retrase de pe piață. Autoritățile cer românilor să arunce produsele de la această firmă

de Cuget Liber Sâmbătă, 19 Martie 2016 544
Peste 20 de tone de produse lactate de la Brădet au fost retrase de pe piața din România, iar conducerea Autorității Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă românilor să arunce produsele de la firma argeșeană dacă le au acasă.
Conducerea ANSVSA a anunțat, vineri, că peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeșeană "Brădet" au fost retrase de pe piață. O decizie similară a fost luată în Spania (1.112 kg) și Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate românești.
"În ceea ce privește acțiunea de retra-gere de pe piața națională a produselor lactate ale firmei Brădet, toate produsele fabricate în luna februarie au fost retrase. Acestea putem să spunem clar că sunt retrase din lanțurile comerciale. Există posibilitatea ca să mai fie în casele proprii, dar pe această cale îi anunțăm că nu trebuie să consume aceste produse care au fost incriminate", a declarat președintele ANSVSA vineri într-o conferință de presă.
Comisia Europeană a emis o alertă privind posibila existență a bacteriei Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florența. Alerta, emisă în sistemul Comi-siei Europene privind siguranța alimentară (RASFF), atrage atenția asupra riscului existenței bacteriei "Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România".
Comisia Europeană avertizează că există risc "grav" de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând toate statele membre să efectueze verificări în rețeaua de distribuire.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei