Trei zile de caniculă și disconfort termic la Constanța. Ce recomandă specialiștii

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 10 Iunie 2024 739
Începând de luni, 10 iunie, până miercuri, 12 iunie, ora 10:00, în municipiul Constanța se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, cu maxime ce se vor situa în jurul a 30 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. Totodată, temperaturile minime caracteristice unei nopți tropicale, vor atinge și depăși valoarea de 20 de grade Celsius. Potrivit Primăriei Constanța, Direcția Generală Gestionare Servicii Publice va asigura: funcționarea fântânilor arteziene existente, pentru menținerea umidității aerului, stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, stropirea spațiilor verzi din parcuri pentru menținerea umidității aerului, executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor pe teritoriul municipiului, precum și asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor.
De asemenea, pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă, se recomandă evitarea, pe cât posibil, a expunerii prelungite la soare, între orele 11.00 - 18.00. De exemplu, dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. În plus, ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depăşeşte 32 grade Celsius.
Un alt sfat al specialiștilor pentru doamne și domnișoare este să poarte
pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. Foarte important, nu uitați să beţi zilnic între 1,5 - 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute.
Totuși, nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Totodată, sunteți sfătuiți să evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei