Ultima zi de pelerinaj: Peste 45.000 de persoane aşteaptă să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

de Madalina PETRESCU Duminică, 15 Octombrie 2023 448
Peste 45.000 de persoane aşteaptă la un rând care se întinde pe câţiva kilometri, duminică, la Iaşi, în ultima zi de pelerinaj la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Potrivit organizatorilor, de sâmbătă, 7 octombrie, peste 295.000 de persoane s-au închinat la racla Sfintei Parascheva. Aceasta a fost scoasă, în urmă cu o săptămână, din Catedrala Mitropolitană şi aşezată într-un baldachin construit special în Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Anul acesta au fost aduse în pelerinaj şi moaştele Sf. Andrei Criteanul, de la o catedrală din Grecia.

Pentru a ajunge la baldachinul în care sunt depuse spre închinare raclele cu moaştele celor doi sfinţi, timpul de aşteptare este de aproximativ 20 de ore.

În preajma datei de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în fiecare an, Iaşiul se transformă în unul dintre cele mai mari centre de pelerinaj din ţară şi al cincilea mare centru de pelerinaj din Europa.

Conform tradiţiilor populare, Sfânta Cuvioasă Parascheva sau Sfânta Vineri, cum i se mai spune, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei şi a oamenilor sărmani. Biserica Ortodoxă Română prăznuieşte Hramul acesteia pe 14 octombrie.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei