Un vaccin pentru toate tipurile de gripă ar putea fi gata în doi ani

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Vineri, 25 Noiembrie 2022 287
Un vaccin care este eficient împotriva tuturor formelor de gripă ar putea fi disponibil în doi ani, spun oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania, care lucrează la dezvoltarea lui. Aceștia au publicat recent concluziile testelor pe animale și sunt pregătiți să înceapă testele clinice pe oameni, potrivit Digi24
Vaccinul, care folosește tehnologia ARN mesager, s-a dovedit eficient în testele pe șoareci și dihori infectați cu forme grave ale gripei.
Vaccinurile clasice protejează, de regulă, împotriva a patru tulpini ale virusului și sunt actualizate anual pentru a se potrivi cu tipurile care circulă în sezonul respectiv.
Însă noul vaccin protejează împotriva a 20 de tulpini ale gripei de tip A și B, susțin cercetătorii în articolul publicat în revista Science.
Întărirea sistemului imunitar prin astfel de vaccinuri ar putea duce la o scădere considerabilă a numărului de îmbolnăviri în cazul epidemiilor de gripă, spune doctorul Scott Hensley, unul dintre cercetătorii implicaţi în dezvoltarea vaccinului.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei